Kort over dyrskuet

Kort over dyrskueområdet

oversigtskortrevid

 

 

Gæt prisen - vind grisen

Den heldige vinder af en gris blev Allan Pihl, Klemenskervej 48, 3760 Gudhjem. Allans gæt var på kr. 1.153.

Grisen afregning ser således ud:

Vægt: 103 kg.

Kød%: 61%

Notering: 11,30 kr.

Afregningspris: 1.159,10 kr.  

Gæt prisen - vind grisen

Vinder af konkurrencen "gæt prisen - vind grisen" blev Allan Pihl, Klemenskervej 48, 3760 Gudhjem. Allans gæt på afregningsprisen var kr. 1.153.

Afregningspris:

Vægt: 103 kg

Kød%: 61 %

Notering: 11,30 kr.

Produktionsafgift: 4,80 kr.

Afregningspris: 1.159,10 kr.

Nyansættelse på Bornholms Landbrug

Fingrene i fødevarerne II

v/ Signe Folke

Bornholms Landbrug har ansat Signe Folke og tilbyder en helt ny rådgivning for fødevarevirksomheder.

Jeg er netop startet på Kannikegaard som Fødevarekonsulent for at styrke rådgivningen overfor virksomhederne.

Rådgivningen retter sig primært mod virksomheder, der er underlagt fødevarelovgivningen, f.eks  gårdbutikker, bagere, marmeladeproducenter, slagtere og restauranter, som kan få hjælp til den lovgivningsmæssige del som fødevareegenkontrol, autorisationsansøgninger, mærkning og deklarationer, men også planlægning af produktionen, valg af emballager og produktudvikling. 

Som de første opgaver er jeg involveret i to workshops rettet mod fødevareproducenter, der enten planlægger at åbne gårdbutik eller gerne vil vide mere om produkternes sensoriske kvalitet. Derudover er jeg involveret i projekteringen af Karsten Westh’s slagteri i Hasle. 

Jeg har selv været engageret i fødevarebranchen i årevis, med både en praktisk og teoretisk fødevareuddannelse, og et arbejdsliv indenfor produktudvikling, fødevarelovgivning og emballager.                                                                                                                                                                            På Bornholm har jeg gennem en årrække været udviklingschef for Bornholms A/S i Nexø og som konsulent løst opgaver for bl.a. Kjaerstrup Chokolade, Nyker Brød, Lehnsgaard Rapsolie, Havtorn Bornholm, Boisen Is, Ll. Gadegaard Vingård, Truberg og Det Gamle Posthus.                                                                                                                          Senest har jeg arbejdet med regionale madoplevelser på Sjælland/Lolland/Falster med fokus på udvikling af gårdbutikker, emballager, økologi, spisetang, mel, brød, mærkning, holdbarhed og produktionsoptimering.

Jeg flyttede til Bornholm for 15 år siden, med en ældre uddannelse som bagersvend i rygsækken og som nyuddannet Ernærings- og Husholdningsøkonom, og startede med at planlægge den første bølge af økologisk omlægning af offentlige køkkener i Rønne Kommune. Nu bor jeg i Listed, hvor jeg deler tilværelsen med Preben, som også arbejder i fødevarebranchen.

Så hvis du planlægger at starte fødevarevirksomhed – eller allerede er igang – er hjælpen nær: Ring, mail eller kom forbi og fortæl hvordan jeg kan hjælpe dig. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller direkte tlf.: 5690 7816

Underkategorier

Yderligere information